‘PREDSTOJI NAM TEŽAK PERIOD’ Vučić se obratio javnosti: U pozadini mališan s tri prsta u zraku

Foto: Screenshot

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon što je dobio odgovor KFOR-a na zahtjev Beograda da se srpske snage vrate na Kosovo.

“Svi smo znali i očekivali taj odgovor. Naravno da su odgovorili da nema potrebe za vraćanjem vojske Srbije na KiM”, rekao je uživo na TV Pink gdje ga je ugostila voditeljica Jovana Jeremić poznata obožavateljica predsjednika Vučića. Nedavno je rekla kako Vučić ima muda do poda, a dobro se pamti kako je odrezala gošću koja je kritizirala Vučića.

“Pozivaju se na Rezoluciju 1244 gdje ističu svoju ulogu, ali se nisu osvrnuli na dio Rezolucije gdje se to dopušta. Pismo su nam uručili na Badnjak. Pozitivan odgovor na taj dan bio u redu, ali neprimjereno je slati negativan odgovor na takav praznik”, rekao je Vučić.

Predsjednik Vučić je rekao da se u profesionalnom smislu ne može reći da NATO neprofesionalno obavlja svoj posao, već da su samo oruđe u rukama zapadnih sila.



Čekat ćemo, ukazivat ćemo, kako i gdje i na kojim mjestima nisu zaštitili srpski narod”, rekao je Vučić.

Dodaje kako je podrška svijetu Azemu Kurtaju ( pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga kojeg se dovodi u vezu s pucnjavom na Srbe) sramotna.

“Dobio sam jednu poruku na Hilandaru u vezi sa tim napadom, a čak 11 poruka u vezi Rade Trajković koja je sjedila negdje na nekoj klupici. Nisu se nasekirali oko ranjenih dječaka i to je ono što moramo očekivati”, rekao je Vučić.

Kako kaže, postoje dvije grupe koje vrše pritiske oko Kosova i Metohije. Dodaje da su jedni takozvani patrioti, koji ne doprinose ni s čim, a žele da izađu veći iz te situacije.

“2010. zbog osobne popularnosti, nekoliko političara iz Srbije je tražilo presudu iz Suda pravde, iako je bilo jasno da ćemo izgubiti. Njima je bilo potrebno samo dan za danom da prežive, a ne da učine nešto za svoju zemlju”, kritizirao je Vučić.

Pohvalio se opet kako će nastaviti voditi borbu za Srbiju i da će nekima biti teško odgovoriti na postavljena pitanja te da dio medija u Srbiji namjerno nije govorio o srpskim dječacima.

“Oni su rekli da je došlo do pucnjave. Tamo nije došlo do pucnjave, tamo je jedan čovjek zbog mržnje prema srpskom narodu i srpskoj deci, vidjevši ih da nose Badnjak, pucao na njih”, rekao je Vučić i dodao kako je riječ o pokušaju ubojstva dvojice srpskih dječaka.

“Predstoji nam težak period, ali borit ćemo se i očekujemo pozitivan razvoj događaja i po tom pitanju. Nastavit će se problemi za nas i sve ovo što se događa je rezultat atmosfere koju je Kurtijev režim dugo pripremao”, rekao je Vučić, prenosi Dnevno.

 

 

Komentari