Preko graničnog prijelaza kombijem nezakonito ušao u Hrvatsku, prevozio ilegalne migrante

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim državljaninom Turske.

Jučer, 26. ožujka, u 3.20 sati 25-godišnjak je upravljajući kombi vozilom bosansko hercegovačkih nacionalnih oznaka, nezakonito prešao državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Policijske uprave karlovačke koje je inače zatvoreno za tranzit putnika u vremenu od 22 do 6 sati.

Vožnju je nastavio u smjeru Slunja gdje su ga ubrzo zaustavili policijski službenici.

Pregledom vozila zatečeni su strani državljani te je prema njima postupano sukladno Zakonu o strancima i Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.



Ilustracija

Protiv državljanina Turske će biti podignuta optužnica

Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Oštećenje tuđe stvari, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Također će protiv državljanina Turske biti podnijet i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakonika o Schengenskim granicama te Zakona o strancima.

Podignuta optužnica protiv napadača na skupinu djece u Vukovaru

Komentari