Premijer izašao pred sindikate, oni odgovorili šutnjom: ‘To je sve demokratski, ne vidim tu nikakav problem’

N1

Premijer Andrej Plenković je komentirao neočekivani susret sa sindikatima u obrazovanju koji su prosvjedovali ispred Banskih dvora.

Na iznenađenje svih, premijer je izašao pred sindikate i poručio im da je Vlada spremna na dijalog.

Sindikati su mu odgovorili šutnjom. Danas, naime, održavaju prosvjed tišinom i nisu htjeli razgovarati s premijerom.

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama rekao je da pred medijima ne misle razgovarati s premijerom.



“Trebao je reći u koliko sati ćemo razgovarati”, rekao je.

Upitan je li iznenađen reakcijom sindikata, koji su nakon njegova istupa šutke dignuli transparent pred njegovim licem, premijer je rekao da tu ne vidi nikakav problem. “To je sve demokratski, ne vidim ja tu nikakav problem”, rekao je Plenković.

“Pitanje digniteta, koje ja razumijem, traje već skoro dvadesetak godina. Sindikati znaju koliko je bilo izmjena koeficijenata, a to je nekakva kumulirana odgovornost, ne samo ove Vlade. Pokušajmo sve pogledati, svjež pogled, pa da vidimo koliko to zaista vrijedi. Najvažnije je, što apeliram na profesore i učitelje, da moramo naći neki kompromis. Ja nemam drugog načina nego da razgovaram, to je jedina metodologija”, rekao je Plenković.

Upitan za izjave i ponašanje ministrice obrazovanja, Blaženke Divjak, Plenković je rekao da dosad nisu imali vremena za razgovor. “Imat ćemo razgovor danas, ja sam konzumiran puno sati ovih dana, nismo imali vremena, imat ćemo vremena danas i sutra i razgovarat ćemo”, rekao je Plenković.

“Stvar in favorem je da svatko tko vodi neki resor hoće da stanje u resoru bude bolje. Tu razumijem svakog ministra. Ono što je isto važno znati, Vlada mora biti kao tim, mora imati jedinstvenu liniju. Ako imate liniju koja nije jedinstvena, onda tu imamo situaciju koja je malo nezgodna”, rekao je premijer za N1 televiziju.

Komentari