Premijer je odlučio, evo tko će voditi SOA-u: ‘Očekujemo da nastavi posao’

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u petak je posjetio u Virovitici, gdje je dao izjavu za medije.

Premijer se na početku presice osvrnuo na nove podatke o inflaciji: “Velik je broj zemalja koje imaju veću inflaciju nego mi. Ohrabruje pad cijena hrane i mi ćemo s mjerama, pripremamo novi paket mjera, osigurati da energenti budu subvencionirani i priuštivi našim građanima.”

Osvrnuo se i na sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem i izboru ravnatelja SOA-a. “Jedini problem koji postoji je u vrijeme kad je on bo premijer. Anušić je bio na sastanku, rekao je da nema ništa protiv da Markić nastavi posao”, dodao je Plenković. “Očekujemo da Markić nastavi obnašati dužnost šefa SOA-e.”

Foto: Nera Simic / CROPIX

Svađa s predsjednikom

Podsjetimo, premijer i predsjednik nedavno su ponovo ‘zaratili. Plenković je rekao da je Milanović dobio “sve što je tražio od SOA-e”. “Ne vidim što mu je to SOA trebala dati, a da mu nije dala.



Važno je za hrvatsku javnost da vidimo razliku, imate vladu koja je konstruktivna i ponaša se u zaštiti nacionalnih interesa, uz respekt hrvatske vojske i jednaku vrstu respekta imamo i prema sigurnosno obavještajnoj agenciji”, rekao je navodeći da tu ne vidi problem.

“Ne gledamo na ljude koji su profesionalci u kontekstu neke trampe nego u smislu sposobnosti, rada i doprinosa u kontekstu nacionalne sigurnosti. Nema to nikakve veze s izborima”, dodao je.

Podsjećamo, iz Ureda predsjednika RH ranije u četvrtak je priopćeno da predsjednik Zoran Milanović pozdravlja odluku vlade da predloži general-bojnika Tihomira Kundida, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, ali dogovor o imenovanju ravnatelja SOA-e u ovom trenutku ne postoji.

Stranke objavile financijske izvještaje: Evo koje su najviše profitiral, a koje završile u minusu

Komentari