Premijer komentirao ostavku ravnateljice USKOK-a: ‘Razgovarat ću s glavnom državnom odvjetnicom’

Foto: Srđan Vrančić/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvorenja Stonske obilaznice, u Centru za kontrolu i upravljanje prometom Zaradeže.

Uz njega, svečanosti su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Nakon svečanosti, Plenković se obratio medijima. Osvrnuo se na ostavku Vanje Marušić, ravnateljice USKOK-a: “Ona je ostavku podnijela glavnoj državnoj odvjetnici. Glavna državna odvjetnica je o ostavci i okolnostima zašto se ona dogodila upoznala ministra pravosuđa, on me danas o tome obavijestio. Nastojat ću, danas nismo stigli, i osobno razgovarati s glavnom državnom odvjetnicom da pobliže shvatim o čemu se radi. Što se nas tiče, to je interna stvar DORH-a. Za sada nemam dodatnih informacija”, prenosi Večernji list.

Na pitanje hoće li udovoljiti zahtjevu sudaca za povećanje plaća, odgovorio je: “Ministar ima radnu skupinu na tu temu, razgovara s predstavnicima pravosuđa. Ima vremena za detalje o tome”.



“Što je zemlja stabilnija, to su uspjesi vidljiviji. Ističem primjer Hrvatske. Tezu o političkoj stabilnosti, koju inzistiram da je najvažniji preduvjet svega, sam stavio u prvi plan 2016., inzistiram na njoj i danas. Da nije bilo te političke stabilnosti, ne bi bilo ni Pelješkoga mosta, europodručja, Schengena, Rafalea i niza drugih postignuća”, ističe.

Vezano uz smještaj dvije osobe u istom ležaju u sisačkoj bolnici, Plenković navodi kako o tome ne zna ništa. Siguran je, ističe, da je ravnatelj bolnice već reagirao.

“Nije to uobičajeno. Kako se to dogodilo, ne znam. Ono što znam je da smo mi uložili jako puno u novi dio sisačke bolnice, bio sam tamo kada smo otvorili. Ide se s obnovom i rekonstrukcijom, stvaraju se sve pretpostavke da može pružiti adekvatnu skrb”, rekao je.

Komentari