Premijer Plenković na Dubrovnik Forumu 2022.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Dubrovniku ovaj vikend, gdje će sudjelovati na Dubrovnik Forumu 2022.

Na marginama Foruma predsjednik Vlade održat će niz bilateralnih sastanaka. Međuostalim, premijer Plenković susrest će se s Miroslavom Lajčakom, posebnim predstavnikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine; Sir Stuartom Peachom, posebnim izaslanikom predsjednika Vlade Ujedinjene Kraljevine za Zapadni Balkan; s Teresom Czerwinskom, potpredsjednicom Europske investicijske banke…

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

U sklopu boravka u Dubrovniku, Plenkoviž se se sastati i s ravnateljicom Državnog arhiva u Dubrovniku Nikolinom Pozniak i akademkinjom Nellom Lonza, voditeljicom Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovnik.



Sastat će se i sa županom Dubrovačkoneretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Komentari