Premijer Plenković sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana hrvatske vojske

Scerrnshot/N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana hrvatske vojske, Dana hrvatske kopnene vojske i 29. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”, gdje je otvorio smještajni objekt “Vukovar” i sudjelovao na središnjoj svečanosti i obišao sportske terene.

Objekt “Vukovar” sastoji se od 15 etaža s ukupno 89 smještajnih jedinica i namijenjen je za potrebe smještaja polaznika škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

“Želim zavaliti svima na ostvarenju ovog projekta”, rekao je na početku premijer.

“Ovom prigodom izražavam zahvalnost svim hrvatskim braniteljima za sve što su učinili za domovinu. Nažalost petero je pripadnika nedavno izgubilo život, želim im izraziti zahvalnost i pijetet”, rekao je Plenković.



“Hrvatska vojska pokazala je spremnost i vojnu sposobnost, kao članica NATO-a doprinosimo zajedničkoj misiji. S ponosom ističemo kako je danas hrvatski vojnik u potpunosti opremljen hrvatskim vojnom opremom”, rekao je.

“Hrvatska vojska je među svojim narodom i radi za narod, biti hrvatski vojnik zahtjeva odricanje, stoga vam čestitam na Danu hrvatske vojske i želim vam da budete zaštitna snaga”, rekao je Plenković prilikom obraćanja.

Komentari