Preokret u slučaju Agrokor: Vrhovni sud odbio zahtjev koji je podnijela Hrvoj-Šipek

Foto: Damir Krajac/Cropix

Novi preokret dogodio se u slučaju Agrokor i sudskom procesu protiv bivšeg vlasnika Ivice Todorića.

Vrhovni sud Republike Hrvatske, u kaznenom predmetu protiv okrivljenog Ivice Todorića i drugih, odlučujući o zahtjevu za zaštitu zakonitosti glavnog državnog odvjetništva Republike Hrvatske od 21. prosinca 2023., podignutom protiv pravomoćnog rješenja kojeg čine rješenje Županijskog suda u Zagrebu i rješenje Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske odbio je zahtjev za zaštitu zakonitosti glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske od 21. prosinca 2021.

Goran Mehkek/Cropix

Zahtjev nije osnovan
Zahtjev za zaštitu zakonitosti, prema odluci Vrhovnog suda, nije osnovan. Podsjetimo, početkom siječnja objavljeno je da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek podigla pred Vrhovnim sudom zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv odluka dvaju sudova u slučaju ”veliki Agrokor”, u kojem je vještačenje poljske podružnice KPMG-a proglašeno nezakonitim.

U tužiteljstvu su naveli da je zahtjev za zaštitu zakonitosti podignut zbog povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku (ZKP). Bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužiteljstvo, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV.



Zlata Hrvoj Šipek podigla zahtjev za zaštitu zakonitosti u slučaju “veliki Agrokor”

Komentari