Presica zagrebačkog gradonačelnika: Ova gradska vlast biti će posvećena obnovi i uređenju središta grada

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u predvorju Gradske uprave održao je redovnu konferenciju za medije.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec je u uvodu presice kazala je kako će u javnu raspravu poslati prijedlog da bilo tko može uz prikupljanje određenog broja potpisa građana predložiti neku temu za Gradsku skupštinu. Rok za prikupljanje potpisa je 90 dana, prenosi Direktno.

Zamjenik Luka Korlaet je pak kazao da će ova gradska vlast biti posvećena obnovi i uređenju središta grada. Naveo je i kako će se predložiti povlačenje odluke za osnivanje Bloka Kvatrić d.o.o. putem kojeg se planiralo pogodovati privatnom investitoru. Stoga će se predložiti pokretanje postupka likvidacije tog trgovačkog društva.

Gradonačelnik Tomašević obrazložio je odluku o drugačijem nastavku izgradnje pročistača, jer je riječ o privatnom koncesionaru. “Idemo na skupštinu s prijedlogom da se razvrgne stari sporazum i da investitor bude Vodoopskrba i odvodnja, kako bi se cijela investicija prijavila na EU projekti bila financirana iz EU fondove, a ne iz gradskog proračuna, čime ćemo uštedjeti 400 milijuna kuna”.



Kako se i dalje ne stišavaju prosvjedi protiv izmjena mjere roditelj-odgojitelj, i za utorak je najavljen sastanak predstavnika udruge Hrvatska mati sa zamjenicom gradonačelnika Danijelom Dolenec, pročelnicom Ureda za demografiju Milom Jelavić i pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romanom Galić ne bi li se postigao zajednički konsenzus.

Kazao je i da su izabrali novu direktoricu Zagrebačkog velesajma. “Renata Suša izabrana je na natječaju za novu ravnateljicu Zagrebačkog velesajma”, potvrdio je Tomašević, a kao najvažniju referencu iz njezine biografije naveo je da je bila predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture te da je izabrana upravo zbog svog bogatog iskustva u upravljanju.

Poništio je i natječaje za pročelnike dvaju ureda, između ostalog i za obnovu.

Korlaet je kazao da za Gredelj imaju spreman natječaj te je obrazložio u kojoj su fazi neke druge lokacije za koje ima interesa za uređenje, primjerice Blok Badel i Heinzelova.

Tomašević se osvrnuo i na plan za Holding te kazao da se restrukturiranje neće provoditi samo smanjivanjem broja zaposlenih, nego i nizom drugih mjera. Istaknuo je i kako se nada da neće propasti sredstva iz Fonda solidarnosti, jer će u suprotnom morati drugačije sufinancirati obnovu nakon potresa.

Već krajem ovog mjeseca bit će sastanak vezan uz izgradnju stadiona: “Mislim da je svima u interesu da se nađe model da grad konačno ima stadion kakav građani zaslužuju”, kazao je Tomašević.

 

Komentari