Prestrašeni mještani noć proveli na otvorenom: Brojna su oštećenja, ima i ozlijeđenih

Screenshot: Klix.ba

Iza mještana Ljubetova kod Vranduka u BiH teška je noć u kojoj je malo tko zaklopio oči. Potres koji je jučer, nešto prije 22 sata, pogodio taj kraj, porušio je sve u njihovim kućama i izazvao velike štete na objektima te ih natjerao da noć provedu pod vedrim nebom, piše Klix.

Mještani govore da se prvo čuo jaki prasak, a zatim i naglo podrhtavanje tla. Čim je podrhtavanje prestalo, napustili su svoje kuće i otišli na sigurno da bi zoru dočekali ispred kuća ogrnuti dekama. Mnogi su otišli kod rodbine u sigurne kuće nedaleko od mjesta u kojem žive.

Mnoge kuće pretrpjele oštećenja
Već prošlu noć se moglo vidjeti da su mnoge kuće u Ljubetovu pretrpjele oštećenja, ali pravi razmjeri štete moći će sumirati tek u nedjelju.



Predsjednik MZ Ljubetovo, Zehrudin Ibrahimagić, rekao je da je sada teško sve vidjeti, ali i da su se mještani bojali spavati u svojim kućama koje su pretrpjele oštećenja.

Uništeni krovovi
Dnevni Avaz piše da je potres napravio veliku štetu te da su oštećene su brojne kuće.

“Popucali su zidovi, fasada, a na nekim kućama su uništeni i krovovi. Unutar većine kuća su popadali kuhinjski elementi i drugi dijelovi namještaja. Dio sela je ostao i bez struje”, stoji u njihovom izvješću.

Snažan potres pogodio BIH: Osjetio se diljem Hrvatske

U jučerašnjem potresu ozlijeđeno je nekoliko ljudi, od kojih dvoje u Jelini, a troje građana prijavilo je ozljede uslijed obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća.

 

Komentari