Prijelomna vijest: Britanski kralj Charles ima rak!

Twitter

Britanskom kralju Charlesu dijagnosticiran je oblik raka, priopćila je Buckinghamska palača. Nisu naveli o kakvoj vrsti raka se radi. Nije riječ o raku prostate, ali je otkriven tijekom njegovog nedavnog liječenja povećane prostate.

Iz Buckinghamske palače su naveli kako je kralj danas započeo s “redovitim tretmanima”. Dodali su kako je kralj “i dalje potpuno pozitivan u pogledu liječenja i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće”.

“Njegovo veličanstvo odlučilo je podijeliti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja i u nadi da će pomoći u razumijevanju javnosti za sve one diljem svijeta koji su pogođeni rakom”, napomenuli su.

Nedavno je operiran

Kralj je jutros otputovao iz Sandringhama u London kako bi započeo liječenje, ali se večeras nalazi kod kuće u Londonu. Charles će odgoditi svoje javne nastupe, kao što su mu liječnici savjetovali.



Očekuje se da će mu drugi pripadnici kraljevske obitelji pomoći u obavljanju dužnosti. Iako će pauzirati svoja javna pojavljivanja, 75-godišnjak će nastaviti s obavljanjem ustavne uloge šefa države.

Inače, Charles je posljednji put u javnosti viđen jučer, na misi u Sandringhamu, gdje je mahao okupljenima. Prije više od tjedan dana obavio je operaciju prostate u privatnoj londonskoj bolnici. Kralj je odlučio izaći u javnost o svom liječenju prostate, s ciljem poticanja više muškaraca na preglede prostate, objavila je tada palača.

Komentari