Primirje u SDP-u: Grbin izabran za predsjednika Kluba zastupnika, Sabina Glasovac bit će potpredsjednica Sabora

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon odbijenice od prije dva tjedna, Klub zastupnika SDP-a danas je jednoglasno potvrdio neke od kadrovskih promjena koje je predložio novi predsjednik Peđa Grbin.

Saborski zastupnici SDP-a podržali su da na čelu njihovog Kluba zastupnika bude predsjednik stranke Peđa Grbin, jednako kao što su podržali i da za potpredsjednicu Sabora bude predložena Sabina Glasovac, koja će na tom mjestu zamijeniti Rajka Ostojića, koji je saborski mandat stavio u mirovanje.

Jednako tako izabrani su i potpredsjednici kluba – Siniša Hajdaš Dončić, Arsen Bauk, Sabina Glasovac i Mirela Ahmetović.

Uz to SDP će predložiti da u Državnom sudbenom vijeću kao član iz redova opozicijskih stranaka sjedi Arsen Bauk.



Prijedlog o izmjenama na čelu saborskih odbora ovaj put nije stavljen na glasanje, a, podsjetimo, upravo su odbori prije dva tjedna prouzročili da novom predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu zastupnici pošalju odbijenicu. Pritom se kao najsporniji spominjao prijedlog da Nikšu Vukasa na čelu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zamijeni Siniša Hajdaš Dončić.

Kao odgovor na odbijenicu, Grbin je odmah sazvao Predsjedništvo koje je razvlastilo Klub zastupnika, u kojem uglavnom sjede ljudi bliski bivšem predsjedniku Davoru Bernardiću. No čini se da su u obje strane sada odlučile stati na loptu i primiriti strasti u stranci, prenosi tportal.

Grbin je nakon današnje sjednice Kluba zastupnika potvrdio izglasane izmjene, a što se tiče promjena u odborima, kaže: “Dogovorili smo se da ćemo s Predsjedništvom stranke imati dodatne političke konzultacije kako bi utvrdili koje su i kakve promjene potrebne”.

Upitan je li sada konačno stigao mir u stranci, Grbin je rekao: “Ja sam već nakon proglašenja izbornih rezultata najavio i ponovio nakon Glavnog odbora – dosta je naših unutarstranačkih trzavica, vrijeme je da počnemo raditi. Hrvatska se nalazi u ozbiljnoj i dubokoj krizi i ta kriza je i ekonomska i zdravstvena. Vrijeme je da se SDP kao ozbiljna politička stranka napokon, bez ikakvih tereta iza sebe i priča o našim unutrašnjim sukobima, uključi u ovu sadašnju političku situaciju i da napokon počnemo ozbiljno raditi”.

“Za razgovor uvijek ima vremena, a ja strpljenja imam”, dodao je.

Komentari