Princ Charles uputio sućut zbog razornog potresa u Hrvatskoj: Teško je i zamisliti koliko teško pada ovaj posljednji udarac

Princ Charles od Walesa izrazio je ‘duboku tugu’ zbog još jednog potresa koji je pogodio Hrvatsku te tragičnih ljudskih žrtava u Petrinji i okolici u pismu upućenom predsjedniku Zoranu Milanoviću, priopćilo je u četvrtak britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

“Misli i osjećaji moje supruge i mene su s obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, onima koji su ozlijeđeni ili su izgubili svoje domove,” stoji u pismu britanskog prijestolonasljednika.

“Teško je i zamisliti koliko teško pada ovaj posljednji udarac, usred ove užasne pandemije za koju znam da nastavlja okrutno pogađati i Hrvatsku, i samo devet mjeseci nakon razornog potresa u Zagrebu”, navodi se.

Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla šalju „najtopliju podršku ljudima u Hrvatskoj u ovim nepojmljivo teškim trenucima“, stoji u pismu sućuti.



Princ of Walesa, koji je nekoliko puta posjetio Hrvatsku (zadnji put 2016. godine), donirat će izvjesnu svotu novca Crvenom križu, koji prikuplja i distribuira pomoć ugroženima.

Takvu donaciju princ Charles učinio je i u ožujku kada je Zagreb stradao u potresu.

Komentari