Privedeni napadači na molitelje: Izgleda da su strani državljani izazvali nerede u Zagrebu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Policijska uprava zagrebačka oglasila se o incidentu koji su izazvali prosvjednici na molitvi krunice u Zagrebu. Priopćili su da su zbog ignoriranja policijskih naredbi uhićeni Austrijanac i Francuz.

Na Trgu bana Josipa Jelačića i ove se subote molila krunica, a ometali su je prosvjednici. Jedan dio prosvjednika ušao je unutar prostora predviđenog za molitvu te su ležanjem i hodanjem ometali molitelje.

Na kraju molitve došlo je do incidenta i naguravanja zbog čega su policajci u civilu priveli dva prosvjednika. Policija je priopćila da se radi o stranim državljanima.

“U subotu, 3. veljače u jutarnjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uporabili su sredstva prisile nad dvojicom muškaraca stranih državljana (Francuska i Austrija) koji su pružali aktivan otpor”, priopćili su.



Foto: Zagreb.info

‘Dvojac je priveden zbog utvrđivanja okolnosti’

“Nisu postupali po naredbama policijskih službenika tako da je dvojac priveden u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti”, kazali su. Dodali su da, prema do sada prikupljenim informacijama, ove osobe nisu sudionici prijavljenih prosvjeda.

Seve komentirala klečavce u Splitu: ‘Apsurd. Zašto ovo dozvoljavamo?’

Prosvjednike se još prije početka molitve zamolilo da napuste prostor za molitvu, ali nisu željeli. Među prosvjednicima koji su zauzeli prostor za molitelje bilo je i muškaraca i žena koji su imali prekrivena lica.

Komentari