Priznala da je posao dobila preko stranke, pa zaradila kaznenu prijavu: ‘Zbog takvih odlaze naša djeca’

Foto: Facebook

Andrea Dorić, članica Socijalističke partije, javno je potvrdila da je uz podršku te stranke postala izvršna direktorica Cesta Republike Srpske i članica Izvršnog odbora Agencije za posredničke, informatičke i financijske usluge (APIF). Vijećnik u Skupštini grada Banja Luke Milko Grmuša (PDP) podnio je ovoga tjedna kaznenu prijavu protiv, kako kaže, svih onih koji su Dorić omogućili da na temelju političkog dogovora i utjecaja obavlja navedene funkcije.

“Riječ je o vapaju roditelja čija su djeca morala napustiti ovu zemlju jer rade neadekvatne poslove. Odlučio sam reći dosta”, rekao je Grmuša za N1.

Istaknuo je da je na prijavi radila skupina mladih pravnih stručnjaka s već postignutim i zapaženim rezultatima.

“U ovom slučaju imamo slobodno danu javnu izjavu glumice koja kaže da je na temelju političkog dogovora došla u poziciju na koju je po zakonu mogla doći samo na temelju poštene konkurencije”, podsjetio je Grmuša.



Dodaje kako u svim zakonima koji reguliraju zapošljavanje u ovoj djelatnosti izričito stoji da nije dopušteno zapošljavanje po političkoj liniji.

“Ili ćemo mijenjati zakone i reći da su svi, od čistačice do ministra, zaposleni po političkoj liniji ili ćemo poštovati postojeće zakone”, dodao je Grmuša.

No, nije ovdje problem samo u nepoštivanju zakona.

“Ovime dobivamo neznalice koje će nas koštati, trošit ćemo proračunska sredstva na njihove greške. Plaćamo ih skupo, nepotrebno, nezakonito, a još rade i štetu”, tvrdi Grmuša.

Ipak, vjeruje da ovaj slučaj može biti prekretnica.

 

Komentari