Pročelnica Ureda za gospodarstvo: Očekuju li da dam otkaz? O tome ne razmišljam. Možemo je promašio ‘fudbal’

Mirka Jozić Foto: Darko Tomas / CROPIX

Možemo od svih gradskih pročelnika, direktora javnih poduzeća i Holdinga očekuje da svoje mandate stave na raspolaganje. Najavila je to Urša Raukar koja je u zagrebačku Skupštinu ušla na listi platforme Možemo. Ova najava nije se svidjela pročelnici Ureda za gospodarstvo Mirki Jozić. 

“Sugeriram Tomaševiću i Možemo da pročitaju zakon pa nek’ dođu voditi grad. A kad ga pročitaju, otkrit će da pročelnici nisu ministri koji stavljaju mandat na raspolaganje”, rekla je Jutarnji list.

Dodala da je taj javni poziv ‘promašio ceo fudbal’. Navodi da bi bilo korektno pričekati da Možemo prvo dobije izbore, da dođu u Grad i upoznaju se sa stanjem, a tek onda da donose odluke.

“Očekuju li da dam otkaz? O tome ne razmišljam. Zar misle da su loši baš svi ljudi koji su prošli javne natječaje, položili stručne ispite, dodatno se obrazovali i rade godinama? Ako doista misle provesti u djelo to što su najavili, to je očito političko postupanje i to znači da im baš nitko tko nije iz Možemo ne valja. Gradska uprava i trgovačka društva su jako kompleksan sustav i kako u Možemo nemaju nikakvo iskustvo, dobro bi im došli kvalitetni ljudi”.



Ovu najavu komentirao je i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić 

“Naravno, predstoji još drugi krug. Problem kod mnogih je što misle da povijest počinje i završava s njima. Moram ih razočarati, povijest niti je počela niti će početi s njima, a neće ni završiti s njima”, rekao je u utorak.

Komentari