PROGNOZA ZA NEDJELJU Većinom sunčano, ali i relativno vjetrovito, početkom novoga tjedna stabilnije i toplije

U nedjelju prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu razvedravanje, pa će od sredine dana biti sunčano. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar, a najviša temperatura bit će od 10 do 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj već u nedjelju ujutro će se razvedriti i zatim biti sunčano, uz slab do umjeren sjeveroistočnjak. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 4 °C, a najviša dnevna između 10 i 13 °C.

U noći su na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice moguće slabe oborine, a danju će prevladavati sunčano, na sjevernom Jadranu i vedro. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, osobito u noći i prijepodne, a more će pritom biti umjereno valovito do valovito. Najniža jutarnja temperatura od -1 °C u gorju do 10 °C na otocima.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije u noći i rano ujutro mjestimice malo kiše, a zatim sa sjeverozapada postupno razvedravanje. Puhat će umjerena i jaka bura, poslijepodne na moru ponegdje sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura oko 15 °C.



Na krajnjem jugu Hrvatske u prvom dijelu dana umjereno do znatno oblačno, mjestimice s kišom, a poslijepodne većinom sunčano. Također umjerena do jaka bura, poslijepodne na otvorenom i sjeverozapadnjak, te umjereno valovito more. Najniža jutarnja temperatura oko 10 °C, a poslijepodne između 13 i 15 °C.”

Početkom novoga tjedna stabilnije i toplije, ali ponegdje na kopnu uz jutarnji mraz

“Nakon vjetrovitog vikenda, na Jadranu u danima koji slijede obilje sunca i vedrine. Bura će oslabjeti, a u poslijepodnevnim satima puhat će jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura početkom tjedna malo niža, a dnevna u porastu, osobito od srijede.

I na kopnu početkom novoga tjedna pretežno sunčano, u pojedine dane i vedro, a krajem utorka i početkom srijede u zapadnim krajevima može biti više oblaka. Vjetar slab, na istoku u ponedjeljak prolazno umjeren jugoistočni. U početku će jutra biti hladnija uz mraz, osobito u središnjim i gorskim predjelima, a od utorka danju toplije – štoviše, ponovno iznadprosječno toplo. Krajem idućeg tjedna moguća je nova promjena vremena, ali o tome detaljnije i pouzdanije u meteorološkim izvješćima idućih dana.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari