PROMETNI KOLAPS U HRVATSKOJ! Autoceste zakrčene vozilima, kilometarske kolone, poslano upozorenje vozačima

Ilustracija: Damir Krajac/Cropix

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u priobalju te na pojedinim graničnim prijelazima, a na autocestama su mogući kraći zastoji u blizini čvorova i odmorišta, izvijestio je u subotu popodne Hrvatski autoklub (HAK).

Tako je promet pojačan na autocesti A1 Zagreb-Split u oba smjera, a na pojedinim dionicama vozi se otežano u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona je duga oko dva kilometra, a kod Lučkog u smjeru Zagreba oko jednog kilometra.

Kolone i mokri kolnici
Na A2 Zagreb-Macelj kod naplatne postaje Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko četiri kilometra te se vozila povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč.



Čeka se i na autocesti A3 Bregana-Lipovac, gdje je kolona osobnih i teretnih vozila kod graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru istoka duga oko 12 kilometara.

Na Krčkom mostu u smjeru kopna kolona je duga oko četiri kilometra, a na državnoj cesta DC1 zbog prometne nesreće u Slunju vozi se jednim trakom naizmjence.

HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila te upozorava da su kolnici mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski, a mogući su odroni.

 

Komentari