Prometni stručnjak o tragičnoj nesreći kod Maslenice: To se ne događa slučajno

Screenshot

U tragičnoj nesreći koja se u ponedjeljak navečer dogodila kod Maslenice poginule su dvije curice.

Do sudara dva automobila na cesti Maslenica-Zaton Obrovački došlo je nakon što je 66-godišnji vozač automobila vozeći iz smjera Obrovca u smjeru Svetog Roka izašao na glavnu cestu i oduzeo prednost prolaska drugom automobilu, u kojem je uz 49-godišnjeg vozača bilo i troje djece. Auto je izletio s ceste, a dvije djevojčice su na mjestu poginule, dok su otac i treća djevojčica s teškim ozljedama prebačeni u bolnicu, ali nisu životno ugroženi.

“Nažalost, oni imaju teške tjelesne ozljede, međutim, njihovo stanje je sad stabilno. Jučer su obrađeni, danas se radi kontrolna obrada. I na svu sreću, oni su sad stabilni i van su životne opasnosti”, rekao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Tragedija se, utvrđeno je očevidom Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, dogodila zbog ljudske nepažnje.



Dvoje je djece poginulo na licu mjesta. Nad 66-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje, a Zadrani su u šoku.

Prometni stručnjak je za Dnevnik Nove TV ustvrdio da se tragedije poput jučerašnje ne događaju slučajno.

“Ovo je jedan od uzroka, to je gruba nepažnja, drugi uzroci su obično brzina i alkohol i mobitel. Ali gruba nepažnja je jedan od uzroka na križanjima, obično je ta gruba nepažnja kobna”, kaže Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet.

Iako je prije godinu dana na snagu stupio stroži Zakon o sigurnosti prometa na cestama, broj nesreća sa smrtnim ishodom tek se neznatno smanjio.

Do 16. kolovoza ove godine život na cesti izgubila je 161 osoba.

Komentari