PROMJENJIVO VRIJEME SE NASTAVLJA Sljedećih dana će biti i sunčanog vremena, ali i povremene mjestimične kiše

“U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu nakon prijepodnevnih oblaka i kiše, mjestimice praćene grmljavinom, od sredine dana sa zapada postupno razvedravati. Prolazno će zapuhati sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka ujutro od 10 do 13 °C, danju između 16 i 20 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo toplije tijekom dana jer će kiša ranije prestati i ranije će se razvedriti nego na istoku zemlje. Najviša dnevna temperatura bit će oko 20 °C. Treba napomenuti kako poslijepodne, iako će biti sunčanije, mjestimice može biti ponekog pljuska s grmljavinom.

U gorju i na sjevernom Jadranu također prvi dio subote oblačniji od drugog. Pritom u noći i ujutro kiša, a lokalno su pljuskovi mogući i nakon sredine dana. Na moru će puhati jugo, poslijepodne bura i sjeverac, kojeg će biti i ponegdje u Lici i Gorskom kotaru. Najviša temperatura od 19 do 22 °C na obali i otocima te između 15 i 18 °C u gorju.

U Dalmaciji sredinom dana i poslijepodne temperatura zraka oko 20 °C. Jugo i jugozapadnjak okrenut će poslijepodne na sjeverac i buru, potom na sjeverozapadnjak. More pritom malo i umjereno valovito. A uz više oblaka na kišu treba računati uglavnom prijepodne, većinom u unutrašnjosti pokojeg pljuska može biti i u drugom dijelu dana.



Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske – u prvom dijelu dana oblaci, mjestimice i kiša, moguće s grmljavinom, a poslijepodne sunčana razdoblja, no još uz mogućnost za lokalne neverine. Puhat će jugo, potom prolazno sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 19 i 22 °C.”

I dalje promjenljivo…

“Na kišu u kopnenom području treba računati i u nedjelju, opet u noći i ujutro. Danju će zapuhati sjeverac i sjeverozapadnjak, uz dotok malo hladnijeg zraka po visini. U ponedjeljak malo toplije i uglavnom bez oborine, ujutro uz mogućnost za maglu, a pljuskova opet ponegdje može biti u utorak, posebice poslijepodne i navečer.

Na Jadranu sunčanije nego na kopnu, u nedjelju s burom, podno Velebita moguće s jakim pa i olujnim udarima. Malo kiše ili ponekog pljuska može biti uglavnom u nedjelju, na sjeveru i u utorak prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom oko 20 °C.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari