Pronađeno tijelo nestale djevojčice (14): Ubijena je samo nekoliko sati nakon nestanka

Foto: Guliver//GETTY IMAGES/ISTOCK/ARTOLYMPIC

Djevojčica Vanja (14) iz Skoplja, koja je nestala 27. studenoga na putu do škole, pronađena je mrtva.

Policija Sjeverne Makedonije izvijestila je da je u okolini glavnoga grada pronađeno njeno tijelo. Kako je objavilo makedonsko državno odvjetništvo, utvrđeno je da je djevojčica ubijena u ponedjeljak ujutro oko 10 sati, samo nekoliko sati nakon otmice.

Petero ljudi osumnjičeno je za povezanost s nestankom djevojčice. Kako pišu lokalni mediji, troje je pritvoreno, a jedna osoba nije u zemlji.

Prije nego što su djevojčicu pronašli mrtvu 14-godišnjakinju, policajci su našli izgorjelo vozilo marke Citroen. Nakon obrade, ispostavilo se da dokazi upućuju na umiješanost jednog od osumnjičenih, prenosi Nova.rs.



Njezina je smrt povezana s ubojstvom još jedne osobe, P. Ž. (74) iz okoline Velesa. Kurir ističe kako je riječ o starici koja je nestala tri dana prije Vanje. Tužiteljstvo je utvrdilo da su oba ubojstva počinile iste osobe te da im je motiv koristoljublje.

U školu krenula u 7.20, a u 7.35 nije bila dostupna
Podsjetimo, djevojčica je nestala u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja što je uznemirilo stanovnike Sjeverne Makedonije. Ona je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 sati nije bila dostupna. Njezina je majka ranije istaknula kako Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je, kako su prije nekoliko dana prenosili makedonski mediji, da je odmah po prijavi krenula istraga, da je obavljen niz razgovora s osobama bliskima djevojčici te da su pregledane kamere. Također, makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski u petak je naglasio da je ispitano nekoliko desetaka osoba.

Komentari