Prosvjed zbog smrti novinara Vladimira Matijanića, traži se ostavka ministra

Foto: HRT/HTV

Danas se navršava šest mjeseci od smrti Indexova novinara Vladimira Matijanića i tim povodom u podne ispred Novinarskog doma u Zagrebu počinje prosvjed “Oprostite, ne mogu disati”.

Nakon okupljanja, oko 13 sati, prosvjedna povorka kreće na Markov trg. A ondje će ponovno tražiti ostavku ministra zdravstva zbog zataškavanja okolnosti Matijanićeve smrti.

 

– Naš kolega Vlado Matijanić cijeli život je radio kako bi ukazao na nepravilnosti i borio se za Hrvatsku koja je pravedna i poštena, Hrvatska jednakih. Do kraja, do zadnjeg daha on je bio jednak kao i drugi, nije tražio povlastice kao neki iz nekih političkih stranaka. Ovi ljudi su došli jer žele Hrvatsku jednakih, Hrvatsku koja je poštena i pravedna. Zato mi je drago vidjeti da je ovako velik broj kolega, ali i običnih građana došao podržati prosvjed, rekla je Maja Sever, novinarka.



 

-Ja ću reći da smo prije pet mjeseci imali peticiju koju je potpisalo 5 tisuća građana u kojem tražimo nezavisno povjerenstvo koje će utvrditi okolnosti smrti Vladimira Matijanića. Tražimo smjenu ministra Beroša jer je on na čelu sustava koji zataškava cijeli slučaj, nama je nevjerojatno da nakon šest mjeseci nitko nije za ovo odgovarao, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

– Ovo nije prosvjed protiv zdravstvenih radnika, mi itekako poštujemo njihov rad i oni su žrtve jednog nefunkcionalnog sistema. Ovo je prosvjed koji se tiče svih građana. Ovo nije samo prosvjed za Vladu Matijanića, jednostavno želimo bolje zdravstvo u kojem se ovakvi slučajevi više nikome neće dogoditi, dodao je Zovko.

Komentari