Provalnici u bijegu pokušali pregaziti policajce. Jedan je uhvaćen, a u potjeri sudjeluje i helikopter

Foto: Dominik Andreić

Prema novim informacijama riječ je o stranim državljanima koji su na meti imali elektroničku opremu.

Noćas 2. rujna oko 1.15 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu zaštitara trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu da je provaljeno u jednu od trgovina u centru.

Pokušali pregaziti policajce, ispaljeni hitci!

Po dojavi su na mjesto događaja upućeni policijski službenici te je jedna od ophodnji, oko 1.20 sati, uočila na jugozapadnoj obilaznici Varaždina, osobno vozilo koje bi odgovaralo vozilu počinitelja, a koje se u međuvremenu zaustavilo na poljskom putu.

Policijski su službenici izašli iz službenog vozila u cilju provjere identiteta osoba. Po uočavanju policijskog vozila, za sad nepoznati počinitelji su stavili vozilo u pogon te velikom brzinom krenuli u smjeru policijskih službenika u namjeri pregaženja.



Tom prilikom došlo je do uporabe vatrenog oružja od strane jednog policijskog službenika, dok su se počinitelji usprkos tome udaljili s mjesta događaja.

Prilikom izbjegavanja naleta, policijski su službenici lakše ozlijeđeni.

U zraku helikopter i dronovi

Policijski službenici PU varaždinske u suradnji sa službenicima drugih policijskih uprava intenzivno tragaju za počiniteljima te je oko 9 sati jedan od njih pronađen i uhićen.

Oko 9 ujutro je dignut helikopter i dronovi.

Još u popodnevnim satima doznalo se kako se drugi bjegunac skriva u kukuruzištu. Međutim, koliko je poznato, još uvijek nije uhvaćen. Riječ je o dosta velikom području koje je jako teško pretražiti.

Kako neslužbeno doznaje HRT, riječ je o dvojici rumunjskih državljana koji su nešto poslije 1 sat u trgovini elektroničkom opremom ukrali neke uređaje. Službenih informacija od policije i DORH-a još nema.

Komentari