Prvi brisevi štićenika Cvjetnog doma u Šibeniku su negativni

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Prvih 15 briseva štićenika Cvjetnog doma u Šibeniku koji su danas poslani na analizu u Zadar su negativni, potvrdio je ravnatelj Tomislav Ninić.

“Riječ je o brisovima štićenika s istog kata na kojem je bila smještena štićenica koja je danas bila pozitivna na koronavirus. Međutim, treba pričekati rezultate uzoraka koji su poslani u Zagreb te onih koji su poslani u covid-ambulantu u Šibeniku. Za njih je manje vjerojatno da su se zarazili od pozitivne štićenice našeg doma jer su kao grupa A radili do utorka, a od onda su kući. Zato je bolje pričekati sve rezultate kako bismo rekli da nismo žarište. Ipak, valja biti optimist nakon ovih rezultata iz Zadra”, za ŠibenikIN kaže Ninić.

Podsjetimo, zaražena štićenica Cvjetnog doma rođena je 1940. godine, a riječ je o dementnoj osobi slabije pokretljivosti. Ona je jutros prevezena na odjel infektologije šibenske bolnice, a prema Ninićevim riječima, stanje joj je dobro te jutros nije imala povišenu temperaturu.

Župan Goran Pauk nije htio potvrditi ni negirati Ninićeve tvrdnje.“Izvijestit ćemo o svemu ujutro, kako već naš Stožer svakog dana radi”, kazao je Pauk.

Komentari