Prvi slučaj koronavirusa u Dalmaciji, oboljela žena iz Zadra

Jure Miskovic / CROPIX

Koronavirusom zaražena je mlađa ženska osoba, potvrdio je na konferenciji koja je upravo u tijeku, Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Ovo je prvi slučaj zaraze u Dalmaciji

Putovala je iz Afrike, preko Dubaija u Zadar i odmah je otišla u samoizolaciju. Cijela obitelj je u samoizolaciji. Oboljela ima blaže simptome te temperaturu 37,2.

U 9 sati počela je konferencija na kojoj je Nacionalni stožer objavio najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić izvijestili su javnost o događajima u protekla 24 sata.
Ministar Vili Beroš objavio je da je 12 novooboljelih, što je ukupno 81 u Hrvatskoj.

UKUPNO 81 ZARAŽENA OSOBA U HRVATSKOJ Beroš potvrdio 12 novozaraženih, zaraženo je i osam liječnika



“Naše pripreme za treću fazu su potpuno adekvatne, situaciju držimo pod kontrolom. Jutros sam se čuo sam se s ravnateljima bolnica u Splitu, Osijeku i Rijeci. Svi su ono što smo im naložili shvatili ozbiljno”, rekao je ministar Beroš.

“Nema nekih novosti s kliničke strane, svi bolesnici su lakši, nema pogoršanja. Svi liječnici koji su bili u kontaktu sa zaraženim liječnikom s Rebra su negativni”, rekla je Alemka Markotić.

“U Zagrebu je osam liječnika pozitivno na koronavirus, ali epidemiološka situacija je dobra”, dodao je Capak i obavijestio o novom broju 113 koji mogu zvati građani za nove informacije.

Pratite razvoj epidemije koronavirusa u Hrvatskoj

Podsjetimo, Vlada je u utorak otvorila posebnu internetsku stranicu koronavirus.hr, gdje će objavljivati sve bitne informacije u vezi koronavirusa u Hrvatskoj.

Vlada otvorila web stranicu za najnovije informacije o koroni

Komentari