Puhovski: Plenkovićev tim je razumnija varijanta za HDZ, ali i nedvojbeno bolja opcija za Hrvatsku

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Politički analitičar Žarko Puhovski bio je uvjeren u pobjedu Andreja Plenkovića, ali ne i u pobjedu njegova tima.

“Njemu je uspjelo ono što mu je važno, da dobije svoje ljude na mjestu zamjenika i barem dva potpredsjednika. Prema tome, on je potpuno pobijedio”, ustvrdio je Puhovski.

No, Plenkovićev izborni rezultat bit će pod revizijom nakon predstojećih parlamentarnih izbora.

“Ako ih HDZ izgubi, sve će početi iznova, ali s novim kandidatima protiv Plenkovića, ili će Plenković otići”, drži Puhovski.



Šansa za Miroslava Škoru

On smatra da je Plenkovićev tim “razumnija varijanta” za HDZ, ali i nedvojbeno bolja opcija za Hrvatsku.

“Problem je da se time jača desnica izvan HDZ-a, vjerojatno će im se netko iz HDZ-a i pridružiti. Sada je samo pitanje organizacijskih sposobnosti Miroslava Škore, hoće li on uspjeti svoj potencijal, koji se kreće do 15 posto biračkog tijela, organizirati u liste koje bi imale šansu na izborima”, kaže Puhovski.

U HDZ-u se događa tranzicija iz narodnjačke u demokrščansku stranku

“Vrlo je teško bilo najavljivati bilo kakav rezultat ovih unutarstranačkih izbora unutar HDZ-a,  pogotovo nama koji nismo članovi stranke i koji ne znamo kako stranka zapravo diše iznutra.

Ovi izborni rezultati pokazuju kako je uvjerljiva većina članova te stranke racionalna, te kako jasno razumije kako trenutno jedini njihov stranački akter koji je sposoban kreirati javne politike i koji je sposoban održavati stranku na vlasti je Andrej Planović.

Dakle članstvo HDZ-a pokazuje kako se situacija nije promijenila u odnosu na ljeto 2016. godine kada ga je stranka dočekala kao spasitelja, nakon što su svojom krivicom izgubili vlast.”, rekao je Davor Gjenero za Otvoreno.

Davor Gjenero za Otvoreno: U HDZ-u se događa tranzicija iz narodnjačke u demokrščansku stranku

Komentari