PULJAK I IVOŠEVIĆ PODNIJELI OSTAVKE ‘Ja se svog zamjenika ne odričem’

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare da on i njegov zamjenik Bojan Ivošević podnose ostavke i da Split ide u nove izbore. “Novi izbori bit će referendum o redu ili neredu. Siguran sam da će građani potvrditi da će to biti smjer budućnosti i reda. Želim jasno reći da Bojan Ivošević nije teret. On je nosio teret bivših vlasti i nereda koji je vladao u gradu Splitu. On je uvodio red i ja ga se ne odričem”, kazao je Puljak, prenosi HRT.

– Jedan verbalni gaf ne može odrediti čovjeka. Svi smo mi griješili u životu, ali je važno ono što smo radili prije i nakon toga. Naše ostavke uručit ćemo sljedeći tjedan, da dođe do uredne tranzicije i da Grad ne bude blokiran. U nove izbore idemo zajedno, kao pobjednički tim. Zamjenik Kuzmanić će ostati na svom mjestu i upravljati gradom kao povjerenik do idućih izbora. On neće sudjelovati u kampanji, rekao je Puljak.

Dodao je da se ne radi o uvjetnoj ostavci. Sve političke opcije u Gradu slažu se da se raspusti gradsko vijeće, kazao je.

Split ide na nove izbore, na referendum o budućnosti ili prošlosti, na referendum o redu ili neredu. Pozivam gospodina Mihanovića i gospodina Keruma da izađu i da građani Splita odluče kakav grad žele.



– Ja sam mogao odabrati da do kraja godine budem gradonačelnik i to ste možda navikli u hrvatskoj politici – da se ljudi grčevito drže za fotelje, ja nisam takav čovjek. Ja se svojih građana ne bojim i ne želim biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana, rekao je Puljak dodavši kako je siguran da je ima i sada i da će je imati i u budućnosti.

– Dogradonačelnik nije niti ukrao, niti lagao, niti ikoga prevario. U ovakvim teškim odlukama i trenucima uvijek se zapitam što je istina, a što nije. Je li istina da je dogradonačelnik životno prijetio novinarkama? Ne. Ja li istina da je neprimjereno komunicirao? Je, i to nikada nismo opravdavali i nećemo, ali za takve stvari se ne ide u zatvor, izjavio je.

Bolje je izaći na izbore i pitati građane kakav grad žele. Troškovi tih izbora su minimalni i nekad je bolje napraviti minimalne troškove kako bi izabrali smjer budućnosti i smjer reda, izjavio je među ostalim.

Na pitanje vjeruje li u DORH, kazao je kako vjeruje da će Ivošević dokazati svoju nevinost u pravnom postupku.

– Istina i činjenice su takve da on nije životno prijetio novinarkama, a one su to i same potvrdile, kazao je.

Ivošević: Grad neće stagnirati zbog nas

– Grad Split neće stagnirati sigurno zbog nas, kazao je Ivošević, dodavši: “Mi smo bili spremni obavljati posao kao i dosad, odgovorno i srčano. Drugi su ti koji su komentirali cijelu situaciju i u medijski fokus su se stavile stvari koje su sve samo ne aktualne. Mislimo da je bitno da se to prekine i da građani odluče žele li da grad nastavi u ovom smjeru, rekao je Ivošević.

– Učim kako kvalitetno komunicirati na razini jednog dužnosnika. Nov sam u politici. Vjerujem da će s vremenom to biti sve kvalitetnije, dodao je.

Izbori bi se trebali održati u okviru kotarskih izbora, pa neće biti dodatni trošak, rekao je.

Komentari