Putin nikad žešće zaprijetio svima koji planiraju napad na Rusiju: ‘Svaki pokušaj bit će tragičniji po njih’

Pedja Milosavljevic / CROPIX

Ruski predsjednik Vladimir Putin održava govor o stanju nacije. Kako je Putin već najavio, tijekom govora najviše će pažnje posvetiti glavnim ciljevima za narednih šest godina.

Putin tvrdi da u svijetu vlada rusofobija, kao i da bez jake Rusije nema jakog svijeta. “Njihova propaganda je da Rusija želi napasti Europu. To je potpuna glupost, koju govore dok prijete pred našim pragom. Ali, vidjeli smo kako završavaju oni koji nam prijete. Ovaj put, svaki pokušaj bit će tragičniji po njih nego ikad u prošlosti. Sve što su koristili kako bi nam prijetili, je isprazno. Oni ne znaju kako je ratovati, a mi vodimo rat protiv terorizma i spremni smo, znamo što rat znači”, poručio je Putin.

 



‘Amerikanci nas žele uvući u oružanu utrku’

“Kao u prošlosti, Amerikanci nas žele uvući u oružanu utrku, sve kako bi nas iscrpili. Na nama je iskoristiti svaki rubalj kako bismo opremili i održavali vojnu spremu. Moramo učiniti sve kako bismo zaustavili širenje NATO saveza prema našem teritoriju. Naše strateške nuklearne snage su spremne za operativnu uporabu”, izjavio je Putin i odbacio informacije o nuklearnom oružju u svemiru.

“To je demagogija, Amerikanci uoči izbora žele prikazati da i dalje vladaju svijetom, žele nas natjerati na pregovore. No, nemaju nikakvu prevagu nad nama. Naša pozicija je jasna, ako žele s nama razgovarati, moraju uključiti naše nacionalne interese i našu sigurnost u njih. Takozvani Zapad sa svojim kolonijalnim težnjama pokušao je učiniti nama što i drugim regijama u svijetu, uništiti nas iznutra. Kao što su uspjeli Ukrajinu i mnoge druge, ali ne i nas. Ostali smo snažni, pobijedili smo”, naglasio je

Screenshot

Tisućljetno zajedništvo jače od svih napada

Rekao je da su dokazali da je njihovo tisućljetno zajedništvo jače od svih napada. Putin napad na Ukrajinu ne naziva tako već borbom protiv ukrajinske i zapadnjačke agresije. “Sve nas to inspirira i daje samopouzdanje da zajedno možemo sve. Zajedno ne samo da smo pobijedili globalnu pandemiju nego i da je naše društvo suosjećajno, hrabro i složno”, poručio je.

Što se pokazalo i tijekom agresije s kojom se borimo. I naša industrija pokazala je otpornost, bitnu za našu konačnu pobjedu. Želim se zahvaliti svim poduzetnicima koji su pomogli našim herojima na prvim linijama”, kazao je Putin.

Joe Biden Putina nazvao “ludim k**vinim sinom”: Ovo će dodatno produbiti sukob

Komentari