Putnici proživljavali dramu na nebu iznad Hrvatske: Posada se nekako uspjela snaći

Foto: Hina

Let domaće aviokompanije Croatia Airlines, krenuo je iz Londona za Zagreb u srijedu, ali zbog izazovnih vremenskih uvjeta na kraju nije mogao sletjeti na zagrebački aeorodrom pa je morao naći alternativu.

Let Croatia Airlinesa iz Londona prema Zagrebu u srijedu je očekivao obično miran i rutinski put. Sve se pretvorilo u nevjerojatnu avanturu zbog niza neočekivanih izazova koji su zahtijevali brzu prilagodbu plana leta. Prema izvještaju avioradar.net, “Airbus A319 s registracijom 9A-CTL, koji je bio spreman za uobičajeno putovanje, suočio se s promjenom destinacije zbog izazovnih vremenskih uvjeta u Zagrebu”.

Kada je let OU491 pristupio zagrebačkoj zračnoj luci, posada je obaviještena o uvjetima smanjene vidljivosti (LVP). Prema neslužbenim informacijama, piloti nisu bili certificirani za operacije u takvim uvjetima, što je rezultiralo potrebom za hitnom reakcijom. U 20:40 po lokalnom vremenu, zrakoplov je morao kružiti dok se tražilo alternativno rješenje.

Na kraju je avion sletio u Dubrovnik
Split, prvotno predložena alternativa, nije bila prihvatljiva zbog potresa koji je zadesio to područje, koji je zahtijevao dodatne sigurnosne provjere piste. Ova neočekivana situacija prisilila je posadu na brze prilagodbe i potragu za drugim rješenjima. Konačnom odlukom let je preusmjeren prema Dubrovniku, piše Dnevno.hr.

Ovaj potez, iako izvan uobičajenih okvira, omogućio je sigurno prizemljenje zrakoplova i putnika. Dubrovački aerodrom, spreman i opremljen, uspješno je prihvatio let OU491 u 21:40 po lokalnom vremenu, te su putnici dočekali neočekivani kraj leta.

Komentari