RACIJA U BRUXELLESU! Policija pretresa sjedište konzervativne stranke: Evo detalja velike akcije

Foto: Twitter

Belgijska i njemačka policija pretresle su u utorak sjedište konzervativne Europske pučke stranke (EPP), najveće skupine u Europskom parlamentu, u Bruxellesu, stoji u priopćenju stranke.

Policijska potraga “povezana je s istragom koja je u tijeku u Tiringiji, u Njemačkoj”, stoji u priopćenju.

“Stranka potpuno transparentno surađuje s nadležnim tijelima, pružajući sve relevantne podatke i dokumentaciju”, dodaje se.

Nije bilo policijskih aktivnosti u uredima EPP-a u Rue du Commerce u europskoj četvrti kada je POLITICO posjetio utorak poslijepodne. Zaposlenici hotela preko puta rekli su da ujutro nisu primijetili ništa neobično.



Njemački mediji izvijestili su da je racija povezana s Mariom Voigtom, čelnikom njemačkih Kršćanskih demokrata desnog centra u parlamentarnoj skupini pokrajine Thüringen, i njegovom umiješanošću u predizbornu kampanju EPP-a 2019.

Lokalni zastupnik CDU-a angažiran je da podrži digitalnu kampanju EPP-a 2019. Prema izvješćima, grupa je zatim dodijelila ugovor internetskoj agenciji sa sjedištem u Voigtovoj matičnoj pokrajini Thüringen, od koje je on, kako se sumnja, kasnije primio novac.

Voigt je pod istragom njemačkih službenika za borbu protiv korupcije od rujna 2022. zbog sumnje na podmićivanje u poslovanju.

Dužnosnik EPP-a rekao je da se radi o “problemu između izvođača koji je radio za EPP tijekom kampanje 2019. i jednog od njegovih podizvođača u Njemačkoj”.

Ogranak CDU-a parlamenta Thuringije odbio je komentirati istragu.

Voigtov izborni ured nije bio dostupan za komentar.

 

 

Komentari