Radić kaže da postoje dva HDZ-a: ‘Plenković između Anušića i sive eminencije uvijek izabere ovog drugog’

Goran Mehkek/Cropix

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić na društvenim mrežama raspisao se o ekološkoj katastrofi koja je pogodila Osijek.

”Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić traže proglašenje ekološke katastrofe te su poslali zahtjev Vladi RH, a Vlada nije učinila ništa. Proglašenjem ekološke katastrofe može se pomoći ljudima i isplatiti novac, a treba im pomoći jer će ostati bez kruha. To je način da se ljude uništi i da svi odustanu od proizvodnje i defacto svog života”, rekao je.

‘Vlada ne radi ništa’
Radić kaže kako je Domovinski pokret kada je vidio da Vlada ne poduzima ništa sazvao tematsku sjednicu Gradskog vijeća Grada Osijeka.

“Postoje dva HDZ-a. Onaj Andreja Plenkovića i Vladimira Šeksa i onaj Anušića. Zato želimo da se u Županijskoj skupštini pobroje ljudi pa da vidimo tko je za Plenkovića i Šeksa, a tko za Anušića. Mi ćemo svakako biti za proglašenje ekološke katastrofe”, kazao je.



Za Anušića je rekao da je branitelj i domoljub.

“Pričat će lijepe priče i o njemu kao o čovjeku imam najbolje mišljenje, a s druge strane imamo Šeksov interes. Kad Plenković treba odabrati između njih dvojice, uvijek odabere Šeksa jer je on siva eminencija, tiha ruka koja upravlja svim procesima”, rekao je Radić.

Tvrdi da Plenković uvijek stane na stranu Šeksa kada treba birati između njega i Anušića.

”Oni kažu da je požar ugašen, a imamo tekuću plastiku koja prodire 20-30 metara u zemlju. Osijek je prije tjedan dana bio jedan od najzagađenijih gradova na svijetu! No, kad je u pitanju stranački interes HDZ-a, on nema cijenu. Njih ništa drugo ne zanima i branit će interese skupine do kraja. Gospodin Bede je dobio novac za zbrinjavanje plastike, a on ju je zbrinuo u naša pluća, vrtove, našu djecu”, zaključio je.

Komentari