Radnici Drava Internationala ljutiti na župana, prosvjeduju na zgarištu: ‘Ne tjerajte nas iz Slavonije’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

U tvrtki Drava International u Osijeku još uvijek gori plastika. Zapovjednik osječkih vatrogasaca Zoran Pakšec očekuje da će danas proglasiti kraj požara.

“Šteta je velika”, rekao je za RTL.

Govorio je i o tome što se točno dogodilo na odlagalištu plastike tvrtke Drava International u Osijeku te u kojoj je fazi gašenje požara. Pakšec kaže da u karijeri nije vidio ovakav požar, a njegovi kolege i dalje rade na gašenju rubnih dijelova. Nadaju se da će sve biti u redu, kaže.

Radnici Drava Internationala ljutiti na župana



Radnike Drava Internationala brine da će tvrtka ostati zatvorena zbog požara.

“Svi smo tu zbog jednog čovjeka, Zvonka Bedea. Nitko nas nije nagovorio da ovdje dođemo, mi smo ovdje kao radnici. Ne tjerajte nas iz Slavonije. Ove poruke šaljemo svima. Dajte Slavoniji da radi. Želimo da nam otvore firmu. Ne znamo tko je zapalio požar, zašto i gdje.”

U županu Ivanu Anušiću gnjevni radnici vide najvećeg neprijatelja i umanjuju katastrofu koja se dogodila.

“I kad zapalite kantu, osjeti se smrad, kao i ovdje. Župan ne zna matematiku, jedan kubik plastike nije jedan kubik pšenice. Ne možemo ulaziti u interese koje ima župan dok priča sve to što priča. Prvi dan je rekao da su ovdje milijuni tona plastike, drugi dan je rekao pola milijuna. Nedorastao je pričati o tome i bolje da šuti o onome što ne zna.”

Naglasili su i da je plaća u tvrtki iznad prosjeka prosjeka županije te su više puta izrazili zadovoljstvo radom u njoj. Drava International broji oko 500 radnika, od kojih je 115 iz Nepala, a oni su stanovali u skučenim kontejnerima uza sam zid tvrtke. Trenutno su u jednoj sportskoj dvorani u Osijeku.

Emocije zaposlenih na stranu, Drava International četiri puta je gorjela unazad 12 godina, a 2011. je u jednom od njih djelatnica Danijela Valkai izgubila život.

Komentari