Raspudić: Apeliram na građane da jako dobro zapamte ovaj trenutak i da kad dođu na izbore, na njih ne izlazi samo HDZ-ova klijentela

Foto: Davor Pongracic/Cropix

Nakon što je lijeva oporba zatražila od Vlade ostavku, oštro o aferi u kojoj je Ina pokradena za više od milijardu kuna komentirali su iz desnog političkog spektra.

Zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Daniel Spajić izjavio je u srijedu kako bi “apsolutno” trebalo smijeniti Nadzorni odbor i Upravu Ine, te ocijenio kako će teško proći zahtjev lijeve oporbe da Vlada, zbog Ine, podnese ostavku i raspišu se prijevremeni izbori. Upitan kako to da Mađari, koji su u upravljačkim strukturama i u Nadzornom odboru, nisu ništa primijetili u toj tvrtki, odgovorio je “pa možda su i primijetili, ali im, možda, nije bilo u interesu da primijete”.

– Mađarima u Ini s hrvatske strane trebaju loši i korumpirani ljudi, a ne jaki. Njima na njihovoj strani trebaju jaki, a kod nas trebaju loši i oni to imaju, tvrdi Spajić. Izrazio je nadu da će “naš narod što prije doći k sebi i da će ovo maknuti s vlasti, inače ćemo propasti”. No, malo vjerojatnim drži da će doći do ostavke Vlade i prijevremenih izbora.

– Svi bi trebali djelovati zajedno da izvučemo Hrvatsku iz obruča u kojem se našla , ali uvijek na jedan dio ljudi ne možete računati jer su duboko ukorijenjeni u svojim radnjama i čuvaju svoje pozicije. (…) Šesti ešalon krade više novaca nego se dalo za povećanje mirovina. Te politike od HDZ-a će osjetiti svi građani na računima za struju i plin, ni upravljaju s državom isto kao što se ovo dešava u Ini, to su sve kumovi, prijatelji, šogori, tvrdi Spajić.



– Poučeni dosadašnjim iskustvom s Andrejem Plenkovićem i njegovom Vladom, uvjeren sam da će njegova koalicija ostati stabilna. Apeliram na građane da jako dobro zapamte ovaj trenutak i da kad dođu na izbore, na njih ne izlazi samo HDZ-ova klijentela. Neka zapamte ovaj trenutak i tijekom zime kad im dođu ekstremno visoki računi za grijanje, izjavio je Nino Raspudić (Most).

Dodao je kako je “samo u ovoj pljački nestalo novca da se svakome kućanstvu u Hrvatskoj može platiti jedan veliki zimski režijski račun”.

Komentari