Raspudić: Bolje je imati vojsku na granici nego duge cijevi na hrvatskim ulicama

Foto: Davor Pongracic/Cropix

Saborski zastupnik Nino Raspudić (Most) opetovao je kako je zbog ilegalnih migracija na kritične dijelove državne granice potrebno postaviti vojsku jer zbog brojnosti migranata policija ne može sama držati granicu.

Raspudić: Ne želimo duge cijevi na hrvatskim ulicama
“Klub Mosta doživio je neargumentirane medijske i političke napade zbog teze da je, kad vam u deset mjeseci više od 62 tisuće osoba ilegalno prijeđe granicu, to situacija gdje policija ne može sama držati granicu, nego je potrebno postaviti vojsku na kritične dijelove granice”, podsjetio je Raspudić danas u saborskom govoru na slobodnu temu.

Naglasio je kako vojska na granici nije egzotična ideja i da to stoji u Zakonu o nadzoru državne granice, te je zapitao zašto 11 zemalja EU danas koristi vojsku u zaštiti granica.

“Bolje je imati vojsku na granici nego se dovesti u poziciju Švedske, čiji je javni red i sigurnost potpuno urušen pa vojska mora biti na ulicama”, kazao je Raspudić i poručio kako Most ne želi duge cijevi na hrvatskim ulicama i trgovima te da je bolje danas vojska na granici nego da sutra mora na ulicu.



Komentari