Raspudić: HDZ zna da s nama nema što tražiti; Evo što kaže za Rijeke pravde

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U Mostu poručuju da je dobra strana izbora velika izlaznost, koja će iznjedriti i veći legitimitet novog sabora i vlade, ako se uspije formirati. Evo što je Mostov Nino Raspudić rekao o tome jesu li s njima kontaktirale druge političke stranke.

“Ne, nema još nikakvih kontakata. Mislim, HDZ zna da nema što s nama tražiti, a ovi preostali, ako se uspiju izdogovarati, uključujući i s DP-om, vjerojatno će onda kontaktirati nas, ali zasad…”, rekao je Raspudić za HRT.

Dodao je da HDZ apsolutno ne dolazi u obzir.

“Nisam rekao da dolaze ni Rijeke pravde, nego se može razgovarati o široj, od DP-a prema centru lijevo, koaliciji protiv korupcije. Ali o tom potom”, rekao je Raspudić.



Foto: Damjan Tadic/Cropix

Posavec objavio koga će podržati

“Imamo političku platformu koja je snažna regionalna stranka i u polariziranoj situaciji dobila dva mandata. Neke dugovječnije i jače stranke osvojile su malo ili nisu prešle prag. Trenutno smo najjača centristička stranka u Hrvatskoj. Za razliku od mnogih, izašli smo samostalno, nismo bili dio koalicije nego smo jasnim i iskrenim putem tražili povjerenje birača. I dobili smo ga”, rekao je pa se okrenuo eventualnim kombinacijama:

“Kao što smo rekli prije, a toga se držimo i dalje, podržat ćemo vladu lijevog centra, ako će biti prostora za njeno sastavljanje. I jedni i drugi imaju mogućnost sastaviti većinu”, rekao je.

 

UŽIVO! Slažu se kockice! Grmoja poručuje: HDZ nikada neće dobiti našu podršku

Komentari