Raspudić: Ne pristajemo na taj jugoslavenski komunistički kompleks gdje Hrvat mora strepiti da ne bi slučajno negdje stavio neko slovo

Foto: Davor Pongracic/Cropix

Pljušte reakcije na izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da će vukovarsku kolonu predvoditi pripadnici HOS-a te da svi oni koji imaju nešto protiv HOS-a – ne dolaze na obilježavanje stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

– Legalna je postrojba Hrvatske vojske. Isto tako svo znakovlje koje su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu je legalno, stoga ne vidim zašto bi bilo tko imao bilo što protiv toga. Mi uvijek ističemo da je Vukovar prevažno simboličko, emotivno mjesto za slobodnu Hrvatsku i da Vukovar ni na koji način ni s jedne strane ne bi se smio koristiti u superizbornoj godini kao poligon za podjele i politička prepucavanja, rekao je Nino Raspudić iz Mosta.

Upitan za slovo ‘U’ na plakatu za Kolonu sjećanja, naglasio je da je Hrvatska slobodna zemlja, latinica zvanično pismo, ima 30 slova i svako slovo je ravnopravno i dobrodošlo u Hrvatskoj. Nisam vidio plakat, poručuje, ali nećemo pristati na taj jugoslavenski komunistički kompleks gdje će Hrvat morati strepiti da ne bi slučajno negdje stavio i neko slovo, na tu vrstu igre ne pristajemo.



Komentari