RAT U UKRAJINI: Ruske snage napale tvornicu Azovstal u Mariupolju

Foto: Screenshot

Ruski vojnici obnovili su napad na metaluršku tvornicu Azovstal u Mariupolju, rekao je u subotu savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, a prenosi BBC

Oleksij Arestovič rekao je u video snimci da je Moskva nastavila svoje zračne napade i napore za osvajanje golemog industrijskog kompleksa koji predstavlja posljednji znak ukrajinskog otpora u lučkom gradu Mariupolju.

Ako se to potvrdi, izgleda da napadi signaliziraju još jednu promjenu taktike iz Rusije. Predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je obustavio vojni napad na Azovstal i umjesto toga naredio svojim postrojbama da čvrsto blokiraju čeličanu.

U međuvremenu je ukrajinska pukovnija Azov objavila video koji prikazuje očajne uvjete za žene i djecu koji se tjednima ondje skrivaju.Rusija je još uvijek usredotočena na pokušaj zauzimanja teritorija na istoku Ukrajine. Gradovi u regiji Luhansk su pod stalnom paljbom, tvrdi guverner regije. U topničkom napadu na grad Zolote ubijena su u subotu dva civila, a dva su ranjena, kazao je.

No Rusija nije postigla značajnije nove rezultate unatoč povećanoj aktivnosti, pokazuju posljednji podaci britanske vlade koji se odnose na prethodna 24 sata borbi, prenosi N1.

Komentari