RAZBIJENA OPASNA KRIMINALNA SKUPINA! Osim za dilanje, sumnjiče ih i za likvidacije: ‘Upucali su ga pa pregazili autom’

Foto: Facebook/ Cropix

Više osoba uhićeno je u srijedu ujutro diljem Hrvatske u sklopu međunarodne policijske akcije razbijanja kriminalne skupine koju se sumnjiči za krijumčarenje više od sto kilograma kokaina i heroina, te više od sto kilograma hašiša, kao i krijumčarenja vojnoga vatrenoga oružja i eksploziva.

Također, neke od osumnjičenih u sklopu ove akcije u susjednim državama tereti se za likvidacije zaštićenih svjedoka te visoko rangiranih policijskih dužnosnika. Uhićenja se paralelno provode u nekoliko zemalja među kojima su BiH, Belgija, Italija, Nizozemska, te Slovenija i Njemačka, a u akciju su također uključene Američka agencija za borbu protiv narkotika (DEA) te Europol, dok je hrvatska policija koordinator čitave akcije.

Kako doznaje Jutarnji, policija sumnja kako je na čelu osumnjičene skupine krijumčara droge Dino Muzaferović zvani Cezar iz Velike Kladuše, koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Rimu, a nakon što je krajem prošle godine uhićen u Njemačkoj.

Muzaferovića je bosanskohercegovačka policija već otprije postavila na Interpolovu tjeralicu jer je sredinom 2021. osumnjičen u sklopu akcije “Escobar” za organizaciju velikih plantaža marihuane te krijumčarenje iste u zemlje EU-a. Nedugo nakon pokretanja akcije “Escobar”, BiH tužiteljstvo je dobilo i svjedoka-pokajnika Eldina Ćerimovića koji je bio spreman svjedočiti protiv Muzaferovića i ostalih.



Međutim, lani u svibnju Ćerimović je likvidiran u Velikoj Kladuši.

Dok je išao na posao, ubojice su mu prišli automobilom te u njega ispucali nekoliko metaka, a zatim ga pregazili automobilom.

Premda nitko formalno nije osumnjičen za njegovo ubojstvo, tužiteljstvo i BiH policija njegovu smrt dovode u vezu upravo s njegovom pokajničkom ulogom u predmetu protiv Muzaferovića.

Komentari