‘RAZMAŽENO LOPOVSKO DERIŠTE’ Milanović izrazio nezadovoljstvo opremanjem hrvatske vojske, pa udario na Banožića: Baksuz je odlučio ipak zbrinuti sebe

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 29. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije “Sveti Valentin” u vojarni “1. hrvatski gardijski zbor” na Tuškancu.

Za osobiti doprinos razvitku i ugledu države te dobrobiti njezinih građana predsjednik je pripadnike Počasno-zaštitne bojne odlikovao Redom hrvatskog pletera, a nakon svečanosti je dao izjavu za medije.

Na samom početku istaknuo je svoje nezadovoljstvo dinamikom kojom se oprema hrvatsku vojsku.

“Mene ovdje i inače, ali posebno danas na ovom mjestu na ovaj dan puno više zanimaju potrebe Hrvatske vojske. Ja to vidim kao dužnost. Ništa se nije promijenilo u potrebama, zajednički nazivnik je jedno mutno ništa. Ovdje sam spomenuo i potrebu pomoći stambenom zbrinjavanju vojnika”, rekao je Milanović.



“Potpisao sam plan zbrinjavanja, a ništa od toga. Prije dvije godine je to bilo, a ovaj baksuz je to stavio u ladicu. Dvije godine, ništa. To je moj odgovor, možete plan pogledati u Narodnim novinama. To je problem, a ovaj baksuz je ipak odlučio zbrinuti sebe. On je otkupio onaj stan i stavio u njega plišane medeke. On je razmaženo lopovsko derište”, i dodao kako je Banožić baksuz.

Predsjednik se opet dotaknuo umirovljenja brigadira Burčula.

“Predsjednik daje suglasnost, a ministar imenuje. Niz mjesta i dalje stoji nepopunjeno zato što ovaj baksuz to drži u ladici, umjesto da ga vrate na traktoru s kojim je ovdje dobalavio. Ako to nije lopovluk, onda ne znam što jest. Morat ću i ja nešto poduzeti, tome će doći kraj. To je nepošteno prema sustavu, ali frajer se sjetio tražiti mišljenje povjerenstva da bi otkupio stan po povoljnijoj cijeni. Sam je sebi podvalio loptu, što je to”, govorio Milanović.

Novinari su pokušali usporediti rad njegove vlade i Plenkovićeve dodajući kako se nije ulagalo ni kada je on bio premijer. Milanović je istaknuo kako u to vrijeme Hrvatska nije imala novaca jer je preuzeo zemlju koja je bila u dubokoj krizi.

“Ma ja ne kažem da je to jednostavno, dovraga. To je posebno komplicirano kada nemate novaca, ali me ne slušate: frajer se pobrinuo za sebe, sebi plišane mede raspoređuje po uglovima Gundulićeve. Vi se možete vraćati na ono što je moja vlada napravila. 50-ak vozila su na nekoj ledini, ja od ove vlade očekujem samo najgore, i to dobivamo. Moja vlada je nabavila višak, u tom broju nam nije trebalo. Banožić je tu samo harlekinska figurica, njega netko na ovo potiče i podržava ga, a to je Plenković. Imamo cijeli niz položaja koji nisu popunjeni”, kazao je.

Novinari pitaju dalje o usporedbama, a Milanović kaže:

“Šta me gledate? Ne govorim istinu, ili sam posenilio? Htjeli ste me prekinut. Nisam završio. Ne postoji ministar obrane, ja ga spominjem, on je pijun. Ja vam objašnjavam o tome kako funkcionira lopovska družina. Kažem da u mojoj vladi nije bilo posla za Dorh. Ili smo bili briljantni skrivači, ili smo bili poštena vlast. Šta imamo ovdje? S takvim bih ljudima ja trebao raditi? Imate ministra koji gleda umjesto da se bavi svoj poslom, da se skuči u Zagrebu i kadrovira. Super”, završio je Milanović

Dodao je i kako je hrvatska loše naoružana.

“To se ne može kupit u Ikei ili u Lidlu. To je svjesna politika zanemarivanja, to je Plenković. Banožić je nebitan, bez Plenkovića je nula. Bez njega taj tip ne postoji”, rekao je Milanović.

Komentirao je i slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji.

“Bojim se da u ovom trenutku ne možemo više. Moraš se nekome obratiti tu za pomoć, to nije EU. Nisam primijetio da su se Francuzi i Nijemci za nas pretrgli tamo, a imaju sigurno konzulate. Očekuje da daju krvi za nas što mi dajemo za njih, ali ništa od toga”, rekao je Milanović i prozvao hrvatske saveznike da nisu pomogli Hrvatskoj da izvuče svoje državljane iako su mogli.

 

Komentari