REAKCIJA NA OPTUŽBE U Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pokreću izvanredni nadzor

instagram

Postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz slučaj Severine Vučković pokrenulo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.  Kako su istaknuli za N1, trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije. 

Podsjetimo, Severina je u intervjuu za portal Halter iznijela teške optužbe na račun hrvatskog sustava socijalnog rada zbog svega što je doživjela u borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Severina je osim Milana Popovića prozvala i Centar za socijalnu skrb, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske suradnike.

U Newsroomu N1 televizije u četvrtak je o tome govorila novinarka Jelena Jindra koja je napravila intervju sa Severinom nakon kojega su burno reagirali mnogi koje je pjevačica optužila.



Nakon upita N1 televizije iz Ministarstva su odgovorili kako pokreću postupak nazdora nad centrom koji je pjevačica prozvala.

Iz Centra za socijalnu skrb Zagreb su pak odgovorili kako se “Centar za socijalnu skrb Zagreb pridržava važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje djelatnosti, te djeluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava mlt. djeteta”.

“Odluku o sadržajima roditeljske skrbi, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, piše u odgovoru koji je stigao N1 televiziji.

Komentari