Reformisti i Fokus zajedno na parlamentarne izbore, predstavili ključne poruke iz svog programa

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predstavnici Narodne strane – Reformisti i stranke Fokus u ponedjeljak su u Varaždinu najavili zajednički izlazak na parlamentarne izbore te predstavili ključne poruke iz svog programa, s posebnim osvrtom za sjever Hrvatske.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić kazao je kako dvije stranke dijele iste vrijednosti i vrlo uspješno vode svoje sredine u kojima su na vlasti, piše HRT.

– Nije dovoljno da djelujemo samo lokalno i regionalno, nego moramo djelovati u Saboru nacionalno. Grupacija koju ćemo obznaniti u sljedeća dva tjedna obuhvaća šest zastupnika i već predstavlja nacionalnu snagu, a bit će i nakon sljedećih izbora, rekao je Čačić.

Smatra kako grupacija liberalnih građanskih stranaka – IDS-a, PGS-a, Fokusa i Reformista zajedno može poslati snažnu poruku.



– Ova snaga, ovi ljudi ovdje i svi koji će s nama ići na parlamentarne izbore i koji će djelovati u Saboru garancija su da ova regija ima šanse, naglasio je.

Predsjednik Fokusa Damir Nađi rekao je da je odlična suradnja u zajedničkom saborskom klubu sada nadograđena koalicijom za nadolazeće parlamentarne i europske izbore.

Mi od svojih obećanja nakon izbora ne odustajemo i rezultat toga je bolja kvaliteta života, rekao je Nađi dodavši kako je stranka Fokus četvrta po broju gradonačelnika u državi.

– Ova koalicija ima izuzetnu snagu na terenu, birači ju prepoznaju, tvrdi i nada se da će koalicija “prebaciti” brojku od šest mandata i time postati nezaobilazan faktor u sastavljanju buduće Vlade.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedjelje Dario Zurovec rekao je kako svi gradovi i općine u kojima su na vlasti napreduju.

– Svatko ima pravo na vlastitu slobodu, to je ono što ovdje njegujemo. Zato se radujem ovom savezu, mislim da će biti sjajan rezultat, rekao je.

Saborski zastupnik Damir Bajs smatra kako nije iskorišten potencijal ugovora Sjever kojim se, smatra, mogao napraviti značajan iskorak u ovom dijelu Hrvatske.

– Kroz izbore koji su pred nama napravimo promjenu, napravimo učinkovitu Vladu koja će napraviti sve za sjever Hrvatske, rekao je Bajs.

Komentari