Reiner tvrdi da Milanović degradira funkciju predsjednika: ‘On je neslužbeni vođa lijeve oporbe’

Foto: Lucija Očko / CROPIX

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner kazao je nakon koalicijskog sastanaka kako se na sastanku raspravljalo o aktualnim političkim događajima, koji su se dogodili proteklog tjedna.

Razgovaralo se i o događajima, koji će se tek slijede.

– Sutra će se u Hrvatskom saboru raspravljati o zahtjevu oporbe, za raspisivanje izbora. Usuglasili smo se da je to jedna potpuno promašena tema, jer svi znamo da je ovo superizborna godina, da će izbora biti. Prema tome, oporba to isključivo želi iskoristiti kao jednu pozornicu, koja im je dobrodošla, poručio je Reiner.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Sutra očekuje žustru i dugu raspravu.



“Milanović je i neslužbeni vođa lijeve oporbe”

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner također se osvrnuo na izjave predsjednika republike Milanovića.

– To je nastavak jednog potpuno neprimjerenog odnosa predsjednika Republike, koji rabi neprimjereni rječnik, pogotovo za svoju funkciju koja je zapravo institucija. Umjesto da štiti tu instituciju koju bismo svi trebali poštovati, on nažalost je toliko srozao razinu komunikacije s bilo kime, ponavljam, instituciji, nije važan tu čovjek, nego institucija, koju obnaša da je to zapravo jako zabrinjavajuće, poručio je Reiner.

– Uistinu zabrinjavajuće, jer daje ton politici i drugim akterima u politici, oni poprimaju takav ton. Imali smo prilike vidjeti to i na prosvjedu, kad su se rabile takve riječi koje ne priliče uopće javnom diskursu. Ali nažalost, on je taj ton dao oporbi, pa on je, svi znamo, i nekakvi neslužbeni inicijator, vođa te oporbe, lijeve oporbe. Ali čini mi se da time zapravo toliko degradira funkciju i položaj predsjednika Republike koji bi trebao biti uzvišeni, časni položaj, rekao je Reiner.

– Jedna institucija doslovno, a nažalost on to svojim istupima, svojim rječnikom kompletno srozava. To nije dobro, to nije dobro, naravno za njega to uopće nije dobro, ali nije dobro za zemlju. Jer kad pogledate kako se na njega gleda u inozemstvu, što on predstavlja u krugovima Europske unije, što on predstavlja u međunarodnoj politici, onda vam je sve potpuno jasno. Tamo ljudi, koji rabe takve riječi, koji rabe takav pristup, nisu dobrodošli i nisu prihvaćeni. I nažalost kroz njega se nažalost onda to odražava i na Hrvatsku u cjelini. I toga isto trebamo biti svjesni, to nije dobro nikako, ali je jedna realnost kojom smo, ponavljam, nažalost suočeni, istaknuo je.

Milanović: U Plenkovićevo doba Hrvatska je postala najkorumpiranija u svojoj povijesti

Komentari