Reiner: Uvjeren sam da će Branko Bačić ubrzati proces obnove nakon potresa

Foto: Željko Puhovski / Cropix

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) rekao je kako je uvjeren da će novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić ubrzati proces obnove nakon potresa. Istaknuo je da oporba oko smjene dvaju ministara namjerno “stvara buru u čaši vode”.

Duboko sam uvjeren da će Bačić to itekako uspješno raditi. Tim više što ima veliko iskustvo – veliko političko, ali i stručno iskustvo. On je bio ministar graditeljstva i itekako dobro zna resor i poznaje sve probleme, rekao je Reiner u izjavi novinarima uime Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru.

Također, smatra da je Bačić svojim organizacijskim sposobnostima, pa i vođenjem saborskog Kluba HDZ-a, pokazao da će obnovu znatno ubrzati kako bi se većinom završila do kraja mandata ove Vlade.

Prokomentirao je smjenu ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataše Tramišak rekavši da je “nestalo povjerenja” između nje i premijera.



Usporedio je premijera s izbornikom nogometne reprezentacije i poručio da je izbornik taj koji odlučuje o sastavu momčadi.

– Ako pobjeđuje, ako dobiva utakmicu za utakmicom, a Andrej Plenković dobiva utakmicu za utakmicom – onda taj izbornik ostaje, kazao je. No kada bi imao više izgubljenih utakmica, ne bi ni izbornik ostao isti. No, on dobiva, poručio je. Stoga, smatra Reiner, treba imati povjerenje u Plenkovićev izbor jer je on – izbornik.

Komentari