RESTART KOALICIJA Bernardić: Naše ime je naš program; Mrak-Taritaš: Nismo pristali na prodaju

SDPHrvatska / Twitter

Oporbene stranke SDP, HSS, HSU, SNAGA i GLAS u 10.30 sati započeli su s predstavljanjem “Restart” koalicije.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na početku predstavljanja kazao je kako će njihova koalicija nositi naziv “restart koalicija”.

“Naše ime je naš program, kompletan restart Hrvatske. Srezat ćemo broj općina, cilj nam je digitalizirati državu i osloboditi Hrvatsku korupcije. Reformirat ćemo obrazovanje, pravosuđe i javno zdravtsvo”, rekao je Bernarndić.



Šef HSS-a Krešo Beljak kazao je kako je Hrvatskoj treba novi početak.

“Naša koalicija ima dovoljno iskustva, znanja i borbi iza sebe da može pokrenuti Hrvatsku. Ova kriza je pokazala da previše ljudi živi na jaslama proračuna. Ne govorimo samo u uhljebima u državnoj upravi već i one koje nezasluženo primaju povlaštene mirovine, rekao je Beljak.

Anka Mrak-Taritaš iz Glasa rekla je kako je koronavirus preplavio cijeli svijet, a njihova će koalicija biti “Stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a”.

“Nismo pristali na prodaju, predaju i političku korupciju”, rekla je.

Predsjednik Snage Goran Aleksić najavio je što će činiti njihova koalicija.

“Mi ćemo biti snažna koalicija koja će ove godine preuzeti odgovornost za RH. Radom u Saboru smo to zaslužili. Kao prvo, omogućit ćemo besplatni pristup sudovima na temelju kolektivnih presuda. Omogućit ćemo besplatnu pravnu pomoć svima koji su oštećeni od trgovaca. Glasajte za novi početak.”

Bernardić je najavio da će predsjednik stranke s najviše glasova bit će predsjednik Vlade. Surađuju i s Damirom Bajsom.

Komentari