Rimac pokušala sakriti kuću na moru. Tvrdila da je očeva, odale su je tajne snimke

Većinu troškova za uređenje kuće plaćala gotovinom i to novcem koji je dobila kao mito za pogodovanje Milenku Bašiću i Draganu Stipiću

Bivšoj državnoj tajnici Josipi Rimac, koju se istražuje u aferi vjetroelektrane, sud je nakon uhićenja blokirao dio imovine, među ostalim i kuću u Vodicama u vlasništvu njezinog oca Josipa Čuline.

Rimac je na to uložila žalbu, tvrdeći da je kuća doista očeva, a ne njezina.

No, predstavnici USKOK-a priložili su tajne snimke razgovora Josipe Rimac iz kojih jasno proizlazi da je kuća njezina. Zato joj je sud žalbu i odbio, otkriva Telegram.



Sud je prihvatio kao relevantne dokaze iz kojih je proizlazilo da je upravo u tu kuću uložila novac koji je, kako se sumnja, dobila kao mito pogodujući vlasnicima tvrtke C.E.M.P. Milenku Bašiću i Draganu Stipiću za njihov projekt vjetroparka Krš Pađene.

Pogodovanje 

Jedna od optužbi zbog kojih se gospođu Rimac istražuje je i pogodovanje Nikoli Lapčiću, vlasniku Stolarije Lapčić iz Knina na natječaju za 185 tisuća kuna potpora Ministarstva gospodarstva.

Nakon što je Lapčiću pomogla u tome, angažirala ga je navodno na postavljanju kuhinje, stolarije i ugradbenih ormara upravo u vikendici u Vodicama, ali i u svojoj obiteljskoj kući u Kninu. I Lapčić je zbog toga osumnjičen.

Istražitelji su pronašli i kupoprodajni ugovor gospodina Čuline za tu kuću koja, međutim, nije upisana ni u katastar ni u zemljišne knjige, a izgrađena je bez građevinske i bez lokacijske dozvole. Zatim su to povezali s tajno snimljenim razgovorom Josipe Rimac iz siječnja 2020. kada je svojoj sestri Biserki Vujić rekla da kreće uređivati kuću u Vodicama, piše Telegram.

Komentari