ROJS I GENERALI SPAŠAVAJU PERKOVIĆA I MUSTAČA! Milanoviću stiže zahtjev za pomilovanjem: ‘Učinili su za Hrvatsku više nego brigada njihovih progonitelja’

Foto: Pixell

Pokrenut je postupak za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Odvjetnik Ante Nobilo već je pripremio zahtjev za pomilovanjem koji će potpisati i neki od hrvatskih generala, kaže za dnevno.hr umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Osim Ljube Ćesića Rojsa, kao mogući potpisnici zahtjeva za pomilovanje spominju se i Ivan Čermak, Marinko Krešić te Davor Domazet Lošo.

“Napravili su puno za Hrvatsku”
Na pitanje zašto namjerava potpisati zahtjev za pomilovanjem, Rojs odgovara:

“Zato što je napravio za Hrvatsku od 1988. do 2000. više nego cijela brigada njegovih progonitelja. Odležao je osam god, ali njegove zasluge u Domovinskom ratu su velike. Ako je valjao Tuđmanu i Šušku onda tko sam ja da kao čovjek ne znam cijeniti to”, kaže nam.



Dodaje kako je riječ o osobama s visokim činovima u Hrvatskoj vojsci.

“Oni su visoki časnici HV a. Brigadiri hrvatske vojske. Činove im potpisao Tuđman na prijedlog ratnog ministra obrane. Moj nitko nikada do devetog koljena nije bio u Partizanima, nije radio za Udbu i nije nikada bio član SKJ”, poručuje.

“Ne odričem se svojih”
“Hrvatsku smo čekali 9 stoljeća. Stvorili smo je pomirbom sinova Ustaša i partizana, zahvaljujući pomirbi Domovinske i iseljene Hrvatske. Sva moja rodbina koja je bila sposobna braniti Hrvatsku bila je pripadnik samo Hrvatske vojske od 1941. do 1945. Nitko se kući nije vratio i ja ih se nikada odreći neću. Moj stric Nikola je bio vojnik Nezavisne hrvatske Države. Neka mu je vječna hvala i slava. Ne znamo mu za grob, ali u molitvi ga se uvijek sjetim”, ispričao nam je.

“Lako se odričemo svojih”
Naglašava kako se Hrvatska lako odrekla Perkovića i Mustača.

Komentari