ROJS IZBAČEN IZ GENERALSKOG ZBORA! Za sve krivi Krešića: ‘To je protuzakonito. Sjednica je završila za 14 minuta’

Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Umirovljeni hrvatski general Ljubo Ćesić Rojs izbačen je iz Hrvatskog generalskog zbora, a  tu su odluku podržali generali Krešić, Kruljac, Tomičić, Peternel, Štimac, Dumančić, Blaškić, Bobetko i Tomašević. Uz samog Rojsa, jedino je Galić bio protiv, dok su Bajan i Andabak bili su suzdržani.

“To je sve protuzakonito. Krešić nije dozvolio raspravu i sjednica Upravnog odbora je završila za 14 minuta”, ljutito nam govori umirovljeni general.

Novinari portala Dnevno.hr pitali su ga namjerava li možda osnovati novu udrugu koja će okupiti generali koji su samovoljno izašli ili su izbačeni iz HGZ-a, no Rojs smatra kako za takav poduhvat sada ima previše godina. “Ja sam bio utemeljitelj HGZ-a. Mene samo skupština može izbaciti”, poručuje.

Nije izbačen, ali…
Podsjetimo, danima se već špekuliralo je li Rojs već izbačen i hoće li biti, a njegov kum, general Marinko Krešić, početkom ovog tjedna najavio je kako je to izvjesno. “Rojs nije izbačen, no mogao bi biti ako nastavi ovako”, rekao je..



HGZ je pak u svom priopćenju pozvao na poboljšanje odnosa unutar udruge.

“Ukupna situacija u Hrvatskom generalskom zboru je stabilna i Hrvatski generalski zbor nastavlja odlučno djelovati sukladno svojim propisima, a prema prihvaćenim planovima rada. Hrvatski generalski zbor će se i nadalje boriti za međusobne odnose utemeljene na međusobnom uvažavanju i poštovanju, solidarnosti, kolegijalnosti, međusobnoj toleranciji i povjerenju, istinitosti, prijateljstvu i odanosti kako u djelovanju unutar HGZ tako i izvan njega, uvažavajući pravo na drugačije mišljenje i poštivanje mišljenja drugih, ali ne prihvaćajući anarhiju i nepridržavanje vlastitih propisa.”

 

Komentari