Roso: ‘Pjevao bih Bojnu Čavoglave pa makar platio kaznu još 100 puta’

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Mario Roso, kojeg je Visoki prekršajni sud novčano kaznio zbog izvikivanje pokliča “Za dom spremni” na početku izvođenja pjesme “Bojna Čavoglave” komentirao je presudu u slučaju te iste pjesme.

“Ja sam to pjevao jer sam Hrvat”

“Drago mi je što je hrvatska država napokon progledala i ispravila nepravdu. Ispostavilo se sad da smo i Marko Perković Thompson i ja bili u pravu kada smo pjevali legendarnu pjesmu ‘Bojna Čavoglave’ čiji je sastavni dio i uzvik ‘Za dom spremni’. Ja sam to pjevao jer sam Hrvat! Ja nisam nikakav ustaša, a sad je i sud tako potvrdio”, rekao je.

“Pjevao sam tu pjesmu 4. kolovoza 2015. na koncertu u Makarskoj uoči proslave ‘Oluje’, što mi je sugerirao tadašnji šef mjesnog odbora i sadašnji dogradonačelnik Makarske Jozo Vranješ. Publika je to super prihvatila, no među ljudima su bili i neki novinari drugačijih svjetonazora koji su na mene zbog te pjesme pokrenuli hajku. Prijavilo me i na kraju sam morao platiti 765 kuna i sudske troškove”, kaže.

“Osjećao sam se bijedno. Ne zbog para, nego zbog principa”

“Osjećao sam se bijedno. Ne zbog para, nego zbog principa. No, sada je došlo sve na svoje, a kako bih do kraja očistio obraz, tužit ću državu. A tužit ću i lokalne novine koje su na naslovnici objavile ‘Mario Roso klicao ustaške pozdrave’, zbog čega su me pojedinci, koji me slabije poznaju, na cesti pozdravljali sa ‘Za dom spremni’”, dodaje 44-godišnji pjevač.



Opisao prvi susret s Thompsonom

Marka Perokovića Thompsona upoznao je prošle godine, kada je sa svojom pjesmom “Kapja vina” nastupao u Trilju.

“Sreli smo se na snimanju, izmijenili pokoju riječ, a Marko mi je tom prilikom rekao da će kad-tad sve doći na svoje”, prisjetio se Roso.

I dalje će pjevati “Bojnu Čavoglave”

Upitan hoće li nastaviti pjevati Bojnu Čavoglave, kaže da hoće. “Naravno! To je dio pjesme ‘Bojna Čavoglave’ koja je nezamisliva bez svog legendarnog početka, a ja ću tu pjesmu pjevati u svim prilikama u kojima se ona uklapa u glazbeni program. Nisam to odlučio zato što sada znam da me radi pjevanja više nitko neće kazniti: ja bih tu pjesmu nastavio pjevati i plaćati kazne zbog pjevanja upravo zato što nisam ustaša nego ponosni Hrvat “, ističe Mario Roso za Jutarnji list.

Komentari