RUKA RUKU MIJE USKOK optužio ravnatelja NP Brijuni da je zaposlio nećaka ravnatelja Kopačkog rita

izvor: HRT

Nakon provedene istrage, Uskok je pred Općinskim sudom u Osijeku podignuo optužnicu protiv deset osoba:

D. P. (53), J. Š. (51), D. T. (53), T. B. (53), A. M. (49), P. Ć. (66), N. Š. (33), M. B. (30), M. M. (36) i R. A. (69) zbog počinjenja kaznenih djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na trgovanje utjecajem, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te davanja i primanja mita.

Kako se neslužbeno doznaje, a što je dijelom potvrđeno i u priopćenju za javnost, optužnica je podignuta protiv dvojice ravnatelja, i to Parka prirode Kopački rit i NP-a Brijuni, te policajaca, lovnika, ribara, krivolovaca i inspektora Ministarstva poljoprivrede – ukupno deset osoba (dok je protiv jedanaestog, koji se također spominje u optužnici, slučaj odvojen).

Uskok sumnja da je Tomislav Bogdanović, kao ravnatelj Javne ustanove Park Prirode Kopački rit, od 23. ožujka do 1. svibnja prošle godine u Kopačevu i Fažani, koristeći okolnosti da kao ravnatelj Kopačkog rita ostvaruje dobre odnose s 35-godišnjim ravnateljem NP-a Brijuni, Marnom Milotićem, od njega zatražio da bez javnog natječaja zaposli njegovog nećaka, što je ovaj – protivno odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora i Pravilnika o radu JU NP-a Brijuni – učinio, piše Glas Istre.



Komentari