Rusija objavila da je iznad Krima uništila 42 ukrajinska drona: ‘Gdje je počelo, tu će i završiti’

Foto: Facebook

Ruskoj invaziji na Ukrajinu ne nazire se kraj, a posljednjih tjedana dolazi do promjena s obzirom da ukrajinski dronovi prelaze granice Rusije.

“Ruska protuzračna obrana uništila je 42 ukrajinske bespilotne letjelice iznad Krimskog poluotoka rano u petak”, objavilo je rusko ministarstvo obrane na Telegramu.

Devet bespilotnih letjelica je oboreno, a 33 druge su bile ometane opremom za elektroničko ratovanje i srušile su se bez da su dosegle svoje ciljeve, priopćilo je ministarstvo.

I Ukrajina napada?

Prije nekoliko tjedana iz vrha ukrajinske vojske stizale su najave: ‘Gdje je počelo, tu će i završiti’, misleći na Krim.



“Preko noći je spriječen pokušaj kijevskog režima da izvede terorističke napade bespilotnim letjelicama na teritoriju Ruske Federacije”, stoji u objavi ministarstva na Telegramu.

Ruska vojska priopćila je danas rano u petak da je Ukrajina pokušala napasti civilne ciljeve na ruskom teritoriju modificiranim projektilom S-200.

Projektil je uništen sustavima protuzračne obrane iznad regije Kaluga, koja graniči s Moskvom, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.
Zračne luke Vnukovo i Domodjedovo u Moskvi obustavile su letove rano u petak, izvijestila je ruska novinska agencija TASS. Također, stanovnici ruskih regija Tula i Kaluga ranije su objavili na društvenim mrežama o eksplozijama koje su čuli tijekom noći, izvijestio je ruski online medij Baza.

Raketni sustav S-200 u doba Sovjetskog Saveza služio je za protuzračnu obranu te je on zapravo preteča modernijih modela S-300 i S-400, a rakete ispaljene iz S-200 već su pogodile ciljeve u Rusiji, točnije u Brjanskoj oblasti, sjeverno od Ukrajine.

Letovi su također bili nakratko prekinuti u utorak i srijedu tijekom napada ukrajinskih dronova.

Komentari